Αρχική :: Χαρτιά

Χαρτιά

Τα χαρτιά βελτιώνουν τη ζωή και την επικοινωνία μας
 
Τη δεκαετία του ’90 η καινοτομία στο χώρο της επικοινωνίας ήταν το χρώμα. Η εξέλιξη των παραδοσιακών λιθογραφικών μηχανών έκανε τις έγχρωμες εκτυπώσεις οικονομικότερες και άρα πιο προσιτές σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες επαγγελματιών κυρίως. Αυτό έγινε παράλληλα και με την εξάπλωση των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών που με το αντίστοιχο λογισμικό γραφικών έδωσαν τη δυνατότητα για εικαστικές δημιουργίες δηλαδή μακέτες που αξιοποιούσαν τα χρώματα που ήταν πια πιο προσιτά στην εκτύπωση. 
 
Στη δεκαετία που διανύουμε τα χρώματα δεν εκφράζουν το νέο, δυσκολεύονται να εντυπωσιάσουν καθώς γύρω μας επικρατεί ο κορεσμός του χρώματος. Τα χαρτιά αντίστοιχα εξελίχθηκαν, ακολουθώντας την επανάσταση της τεχνολογίας. Διατηρούν όμως στο ακέραιο το ύφος του πρωτογενούς υλικού, αυτού που ο άνθρωπος χρησιμοποιεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια. 
 
Η σχέση μας με το εμπόριο χαρτιού αναπτύχθηκε τα τελευταία 15 χρόνια που υπάρχουμε σαν σχεδιαστές εντύπων και εφαρμογών που αξιοποιούν το χαρτί. Στις σελίδες μας σας προτείνουμε 300 περίπου διαφορετικά χαρτιά που παρουσιάζονται σε δύο δειγματολόγια. Τα χαρτιά μας προέρχονται από οίκους χαρτιών, μόνο ευρωπαϊκών, που διαθέτουν παράδοση. 
 
 
Παρουσιάζουμε εδώ τις βασικές εταιρείες που κατασκευάζουν τα χαρτιά μας.
 
 
GARDA CARTIERE
Είναι πιθανό ένα εργοστάσιο να εφαρμόζει συνεχώς καινοτομίες και συγχρόνως να είναι υπεύθυνο απέναντι στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία; Ο ιταλικός οίκος Garda Cardiere εδώ και 50 χρόνια θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μοντέρνους κατασκευαστές χαρτιών με αναπτυγμένη περιβαντολλογική και κοινωνική ευθύνη. Η Garda Cardiere ιδρύθηκε το 1956 οταν οι ιδρυτές της θέλησαν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση που θα κάλυπτε αρκετές θέσεις εργασίας στη περιοχή και θα προσέφερε πολλές ευκαιρίες. Το 1997 η Garda Cardiere εντάχθηκε στον όμιλο Lecta. Μετά την απόκτηση των εταιρειών Condat και Torraspapel ο όμιλος αναπτύχθηκε τόσο ωστε να βρίσκεται σήμερα στη τρίτη θέση των μεγαλύτερων κατασκευαστών οικολογικών χαρτιών στο χώρο της Ευρώπης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.gardacartiere.com
 
 
Χαρτιά που διαθέτουμε:
 
Velvel mat: Πρόκειται για το πλέον διαδεδομένο χαρτί για διαφημιστικά φυλλάδια, λευκώματα και γενικά ποιοτικές εκτυπώσεις σήμερα. Χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα λεία υφή που σου δίνει την εντύπωση ότι έχει επίστρωση πλαστικού. Αποδίδει εξαιρετικά χρώματα στις έγχρωμες εκτυπώσεις και συνεργάζεται καλά και με laser εκτυπωτές. Με τους inkjet εκτυπωτές υπάρχει δυσκολία καθώς λόγω της υφής του το υγρό μελάνι του inkjet εκτυπωτή δεν στεγνώνει. Λόγω μεγάλης κατανάλωσης το ποιοτικό αυτό χαρτί έχει ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.
 
Velvet illustration: Το χαρτί αυτό έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το velvet mat με μόνη διαφορά τη γυαλιστερή του επίστρωση. Ιδιαίτερα διαδεδομένο σήμερα, αποδίδει εντυπωσιακά τα χρώματα και ενδείκνυται για διαφημιστικά φυλλάδια και γενικά εκτυπώσεις που θέλουν έμφαση στα χρώματα.
 
Gardapat 13: Το χαρτί αυτό είναι μοναδικό χάρη στις αυξημένες τεχνολογικές προδιαγραφές παραγωγής του. Είναι ικανό να συνδυάζει, υψηλή πυκνότητα με βελούδινη υφή, εξασφαλίζοντας άριστη απόδοση εκτύπωσης. Ένα οικολογικό χαρτί, ελέυθερο οξέων, ανθεκτικό στο χρόνο με εξαιρετική ακαμψία. Ιδανικό για σύνθετες, δημιουργικές και γραφικές εφαρμογές. Το χρώμα του είναι ελαφρώς κίτρινο δίνοντας στις εκτυπώσεις ύφος. Το χαρτί αυτό είναι 30% πιο παχύ από το μέσο όρο των χαρτιών στα ίδια γραμμάρια.
 
Gardapat Kiara: Είναι η τελευταία έκδοση του Gardapat 13 με μόνη διαφορά την λευκότερη επιφάνειά του. Το χαρτί Gardapat Kiara δημιουργήθηκε για ένα εκπληκτικό λόγο, την προστασία της καφέ αρκούδας. Η ιδέα προήλθε από τη μικρή αρκουδίτσα Kiara που ζεί στο Adamello Brenta Natural Park. Μέσα απο το πρόγραμμα Life Ursus Project η Garda Cardiere απέδειξε την μεγάλη ευαισθησία της απέναντι στο περιβάλλον και τη φύση. Και αυτό το χαρτί είναι 30% πιο παχύ σε σχέση με άλλα χαρτιά στα ίδια γραμμάρια.
 
 
GMUND
Ο οίκος Gmund ιδρύθηκε το 1829. Η πρώτη μηχανή χαρτιού, η οποία είναι η παλαιότερη σε ολόκληρη την Ευρώπη, εγκαταστάθηκε το 1883 και μόλις το 1979 η δεύτερη. Παρ’όλα αυτά σήμερα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, παράγωντας με μεγάλη επιδεξιότητα 25 επώνυμες κατηγορίες χαρτιών. Από την πρώτη στιγμή ο οίκος παρήγαγε χαρτί που είχε χρήση σε καλλιτεχνικές εφαρμογές αλλά και χαρτί που κάλυπτε την προσωπική αλληλογραφία. Ακόμη και σήμερα, κάθε φύλλο χαρτί επιθεωρείται με το χέρι, ώστε η ποιότητα που παρέχει να είναι βέλτιστη. Το προσωπικό που απασχολεί είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο πάνω στο χαρτί. Το εργοστάσιο διαθέτει κατάλληλα ράφια που προστατεύουν τα χαρτιά από κάθε είδους συνθήκη. Στην κατοχή της οικογένειας Gmund ανήκουν οι κατηγορίες Alezan, Reaction, Wordline, Blank Beige, Subtil.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.gmundpapers.com
 
 
Χαρτιά που διαθέτουμε:
 
Alezan: Ο οίκος Gmund έχει εξελίξει την σειρά Wild με μία επαναστατική τεχνική. Το Wild είναι το πρώτο χαρτί με αληθινή υφή δέρματος! Για να «εξημερωθεί» η σειρά Wild δημιουργήθηκε η σειρά Cult, η οποία προσφέρει μία λεία επιφάνεια δέρματος για τέλεια αποτελέσματα στην εκτύπωση. Η κατηγορία Alezan διαθέτει τα χαρτιά της σε δέκα χρώματα που αντιπροσωπεύουν δέκα διαφορετικά ζώα πάνω σε ανάγλυφη επιφάνεια με μεγάλη ανθεκτικότητα. 
 
Reaction: Μία ακόμη εντυπωσιακή κατηγορία χαρτιών του οίκου κάνει την εμφάνισή της. Η κατηγορία Reaction έχει κατασκευαστεί από την καλύτερη ποιότητα ινών και χρωμάτων. Η πολύ προσεκτική διαδικασία παραγωγής τους έχει σαν αποτέλεσμα μία μοναδική επιφάνεια. Αποτελείται από μία προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα χρωμάτων που ιριδίζουν όταν πέφτει πάνω τους το φώς. Μπορεί να αποτελέσει τη βάση για δημιουργίες εκτύπωσης με υψηλό πρεστίζ.
 
Wordline: Υψηλής ποιότητας κατηγορία χαρτιών λόγω των πρωτοποριακών μεθόδων παραγωγής τους. Η κατηγορία Wordline ενδείκνυται για όλες τις τεχνικές εκτύπωσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για βιβλιοδεσία. Κομψές ανάγλυφες ρίγες γεμίζουν το χαρτί με τρόπο που του προσδίδουν κύρος και καλαισθησία. Η σειρά Wordline είναι ελεύθερη χρωρίνης και οξέων.
 
Blank Beige: Συλλογή με εξαιρετικά απαλή επιφάνεια της και στις δύο όψεις. Ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα και εύκολη εφαρμογή της αφού είναι η πλέον κατάλληλη για όλες τις τεχνικές εκτύπωσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ικανοποιητικά για γραφή με το χερί και είναι ελεύθερη χλωρίνης και οξέων, χαρακτηριστικό που την καθιστά και ανθεκτική στο χρόνο. 
 
Subtil: Ελαφρώς ανάγλυφη επιφάνεια με λαμπερή όψη που εντυπωσιάζει. Η κατηγορία Subtil δημιουργήθηκε για να ξεχωρίσει αφού βρίσκει εφαρμογή σε πολλές δημιουργίες. Η διακριτική μεταλλική επιφάνεια των χαρτιών, της δίνει στυλ και άποψη. Τα χαρτιά αυτά, έχουν κατασκευαστεί από την καλύτερη ποιότητα ινών και χρωμάτων. Η εξαιρετικά προσεκτική παραγωγή τους και η τέλεια επεξεργασμένη επιφάνειά τους, τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν στη βιβλιοδεσία και στην κυτιοποιία. 
 
FAVINI
Αν και η επίσημη ίδρυση της εταιρείας Favini χρονολογείται το 1990, η προέλευσή της ανακαλείται στο 1736. Η οικογένεια Favini εμπλέκεται για πρώτη φορά το 1906 όταν αφόρασε το εργοστάσιο. Μετά από 45 χρόνια πορείας η εταιρεία είχε εξαγοράσει ήδη τρείς μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου. Όταν τα ηνία της εταιρείας πέρασαν στο μικρότερο μέλος της οικογένειας, Mr Marco Favini, ο όμιλος διπλασιάστηκε σε μέγεθος και απέκτησε τεράστια φήμη. Σήμερα, η Favini είναι μια πολυεθνική εταιρεία στο χώρο της Ευρώπης, με πάνω από 1100 άτομα προσωπικό. Μπορεί να οριστεί δε, σαν ηγέτης πάνω στη κατασκευή ειδικών χαρτιών. Στη κατοχή της βρίσκονται 4 εργοστάσια στην Ιταλία και 2 στην Ολλανδία.
Η Favini παράγει κάθε είδος, από εξαιρετικής ποιότητας χαρτιά, για όλες τις εφαρμογές. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, με πολλά και διαφορετικά είδη, σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Αυτό που κάνει την Favini να ξεχωρίζει, είναι η υπευθυνότητά της απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Όλη η παραγωγική της διαδικασία είναι σύμφωνη με την φροντίδα και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα χαρτιά είναι ελευθέρα χλωρίνης και οι βαφικές ύλες δεν περιέχουν ισχυρά μέταλλα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ένα από τα εργοστάσιά της στην Ιταλία, είναι το πρώτο στην Ιταλική βιομηχανία που έχει πιστοποίηση ISO 9001(ποιότητας) και 14001(περιβάλλοντος). Στην οικογένεια της Favini εντάσσονται οι γνωστές κατηγορίες χαρτιών Prisma, Svecia, Parchment, Majestic.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.favini.com
 
 
Χαρτιά που διαθέτουμε:
 
Prisma: Περίφημη σειρά με μεγάλη έκταση από νέα, ζωηρά και μοντέρνα χαρτιά. Η κατηγορία Prisma μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές δραστηριότητες προσφέρωντας τέλεια αποτελέσματα. Βρίσκει εφαρμογή σε ευχετήριες κάρτες, έντυπα, πασπαρτού, εκδόσεις, βιβλιοδεσίες ακόμη και σε συσκευασίες. Ενδύκνειται για όλες τις τεχνικές εκτύπωσεις.
 
Svecia: Γι αυτούς που εκτιμούν τον παραδοσιακό τρόπο κατακευής χαρτιού η σειρά Svecia είναι η κατάλληλη επιλογή! Εκλεκτή συλλογή υψηλής ποιότητας που χρησιμεύει σε ολοκληρωμένες εφαρμογές γραφείου και είναι ιδανική για εταιρική γραφική ύλη. Μοντέρνο εφόδιο για μεγάλης έκτασης εφαρμογές όπως φυλλάδια παρουσιάσεων, πιστοποιητικά ακόμη και επιστολόχαρτα. Η κατηγορία Svecia εχει πλούσια εμφάνιση λόγω της περιεκτικότητάς της σε βαμβάκι και είναι εξαιρετικά ανθεκτική.
 
Parchment: Γοητευτικά χαρτιά με υπέροχη υφή και ποιότητα σε υψηλό επίπεδο. Απαλή και δυνατή υφή ταυτόχρονα. Διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα συννεφωειδή αραιώματα. Εκφράζει απλές και κομψές επικοινωνίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προσκλήσεις, διπλώματα, ευχετήριες κάρτες, μενού, φυλλάδια, συσκευασίες και ό,τι άλλο επιθυμείτε. Με την συλλογή Parchment μπορείτε να εκφράσετε κάθε σας συναίσθημα.
 
Majestic: Δημιουργήθηκε για να εμπνεύσει τη φαντασία σας! Μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων με μεταλλικά ίχνη ή ματ γυαλάδα χαρίζει στα χαρτιά εξαιρετικά λαμπερή επιφάνεια. Η σειρά Majestic είναι κατάλληλη για ετήσιες αναφορές, φυλλάδια, πολυτελείς συσκευασίες, κομψές τσάντες αγορών, ευχετήριες κάρτες, φινετσάτα μενού, ετικέτες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
 
 
THIBIERGE & COMAR
H Thibierge & Comar όταν διαπίστωσε ότι υπάρχει ανάγκη για ειδίκευση πρωτότυπων χαρτιών στο κόσμο της διαφήμισης, ίδρυσε την εταιρεία το 1992. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της γνώρισε τεράστια επιτυχία στην παραγωγή χαρτιών. Αν και θεωρείται σχετικά καινούρια στο κλάδο της, έχει καταφέρει να ενταχθεί στον κύκλο των διασημότερων οίκων παγκοσμίως. Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι προσανατολισμένη στις εξαγωγές των προϊόντων της, σε 45 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ άλλων, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το ύψος των εξαγωγών της φτάνει στο 86% των πωλήσεών της. Το 1998 δημιουργήθηκε η πρώτη θυγατρική της εταιρεία στη Νέα Υόρκη. Η αρχή της εταιρείας βασίζεται στην παροχή βέλτιστης ποιότητας ώστε ο πελάτης να λαμβάνει μέγιστη ικανοποίηση. Στην οικογένεια της Thibierge & Comar εντάσσονται οι περίφημες συλλογές χαρτιών Cromatico και Canevas.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.thibierge-comar.com
 
 
Χαρτιά που διαθέτουμε:
 
Cromatico: Συλλογή από φυσικά ημιδιάφανα χαρτιά κατασκευασμένα από πολτό χρωμάτων. Η σειρά λανσαρίστηκε πρώτη φορά το 1998 και θεωρείται “η σειρά με την μεγαλύτερη συνεισφορά στην καινοτομία και την δημιουργικότητα”. Προσφέρει μοναδικό στυλ και προσδίδει έντονο χαρακτήρα. Διατίθεται σε υπέροχα, έντονα χρώματα που εντυπωσιάζουν. Τα χαρτιά Cromatico είναι 100% ανακυκλώσιμα και ελεύθερα χλωρίνης.
 
Canevas: Χρωματιστά χαρτιά με ελαφρώς ανάγλυφη επιφάνεια και δυνατή επένδυση ινών. Η συλλογή Canevas ανανεώθηκε το 2002 με τη δημιουργία δίχρωμων επιφανειών. Δημιουργήθηκε για να καλύψει όλες τις ανάγκες των σχεδιαστών που αναζητούν φρέσκα, μοντέρνα χαρτιά με ζωηρά χρώματα για τις εφαρμογές τους. Χρησιμοποιείται σε ευχετήριες κάρτες, σημειώσεις αλληλογραφίας, προσκλήσεις, καθώς επίσης και σε εξώφυλλα προσφέρωντας μοναδικά αποτελέσματα.
 
 
GRUPPO CORDENONS
 
Τον διάσημο οίκο χαρτιών διαχειρίζεται η οικογένεια Gilberti, η οποία συνδέεται με την παραγωγή χαρτιού εδώ και τέσσερεις γενεές. Η Gruppo Cordenons αποτελείται από δύο διαφορετικές εταιρείες οι οποίες έχουν πολλά χρόνια παράδοσης. H ανάπτυξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την παρουσία σημαντικών αγορών, εξασφάλισαν στην εταιρεία υψηλά επίπεδα εργασίας, παράγωντας υψηλής ποιότητας χαρτιά με ιδιαίτερη κομψότητα και γοητεία. Το μυστικό που χάρισε τεράστια επιτυχία στον οίκο Gruppo Cordenons ήταν η βαθειά γνώση πάνω στα χειροποίητα χαρτιά και οι ανεπτυγμένες τεχνολογικές ικανότητες των δημιουργών της. Στον οίκο Gruppo Cordenons ανήκουν οι εκλεκτές κατηγορίες χαρτιών Plike, Chagall, Flora & Coriandoli και Modigliani.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.gruppocordenons.com
 
Χαρτιά που διαθέτουμε:
 
Plike: Ένα ιδιαίτερο δημιούργημα του οίκου κάνει την εμφάνισή του. Η συλλογή Plike ξεχωρίζει για την εξαιρετικά απαλή επιφάνειά της. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για τον χώρο των γραφικών και προσφέρει μοναδικά αποτελέσματα σε όλες τις τεχνικές εκτύπωσης. Μπορεί να εφαρμοστεί σε ευχετήριες κάρτες, έντυπα ακόμη και σαν κάλυμμα σε CD αλλά και για ό,τι άλλο προτιμάτε.
 
Chagall: Οικολογική κατηγορία χαρτιών με πολτό ECF(elemental chlorine free). Κλασσικό, χειροποίητο χαρτί με ικανοποιητικά αποτελάσματα σε όλες τις συνηθισμένες τεχνικές εκτύπωσης. Φάκελοι ίδιας κατηγορίας είναι διαθέσιμοι σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Η ελαφρώς ανάγλυφη απιφάνεια των χαρτιών αποτελείται απο 50% ανακυκλωμένο χαρτί, 40% πολτό ECF και 10% βαμβάκι. Η συλλογή Chagall εφαρμόζεται σε ετήσιες αναφορές, σακούλες αγορών, φυλλάδια, εταιρικές κάρτες, ημερολόγια, ευχετήριες κάρτες, πολυτελείς συσκευασίες και όπου αλλού φαντάζεστε.
 
Flora & Coriandoli: Οικολογική σειρά χαρτιών κατασκευασμένη από 50% ανακυκλώσιμο χαρτι, 40% πολτό ECF (elemental chlorine free) και 10% χνούδι βαμβακιού. Η πυκνή μάζα της επιφάνειας προσφέρει άψογη καθαρότητα ευκρίνειας στην εκτύπωση. Επιπλέον, ο διακριτικός και χαρούμενος σχεδιασμός του χαρτιού, προσφέρει στο προϊόν δυνατό προσωπικότητα. Η συλλογή χαρακτηρίζεται από υψηλή ακαμψία και ισχυρή ανθεκτικότητα στο φώς. Μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τους ομοειδή φακέλλους της.
 
Modigliani: Υπέροχη συλλογή χαρτιών με ελαφρώς ανάγλυφη επιφάνεια η οποία όμως είναι κατάλληλη για όλες τις τεχνικές εκτύπωσης. Κατασκευάζεται από πολτό ECF(elemental chlorine free) και συνδυάζεται άψογα με τους φακέλους της σειράς. Ένα κλασσικό χαρτί που βρίσκει εφαρμογή σε πάρα πολλές δημιουργίες και προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. 
 
 
ZANDERS
Ο γερμανικός οίκος Zanders ιδρύθηκε το 1829. Το τότε παλαιότερο εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού, στην περιοχή Γκλάντμπαχ, αγοράστηκε απο τον 
Johann Wilhelm Zanders. Σαράντα χρόνια αργότερα, η οικογένεια Zanders, η οποία μέχρι και σήμερα έχει τη διεύθυνση στα χέρια της, αγόρασε το δεύτερο παλαιότερο εργοστάσιο χαρτιών, στην ίδια περιοχή. Το σημαντικότερο βήμα στην ιστορία της Zanders ήταν το 1958 όταν εισήγαγε τη συλλογή Chromolux στην αγορά. Τις επόμενες δεκαετίες, η Zanders απέκτησε τεράστια φήμη γιατί αντιλήφθηκε τις ανάγκες της αγοράς και κατασκεύασε εκείνες τις κατηγορίες χαρτιών, οι οποίες πολύ γρήγορα αναδείχτηκαν σε επώνυμες. Τον Ιανουάριο του 2002 η Zanders εντάχθηκε στην εταιρεία M-real. Η τελευταία, εδρεύει στη Φινλανδία και θεωρείται μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες στον κλάδο της πάνω στα επικαλυμμένα χαρτιά και όχι μόνο. Ο οίκος Zanders είναι εκείνος που παράγει τις εκλεκτές συλλογές χαρτιών Chromolux και Bank Post.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.zanders.de
 
 
Χαρτιά που διαθέτουμε:
 
Chromolux: Ζωηρά χρώματα σε συνδυασμό με εξαιρετικά απαλή επιφάνεια δημιουργούν ένα υπέροχο αποτέλεσμα, την συλλογή Chromolux. Πλήρως επικαλυμμένα χαρτιά με υψηλή ακαμψία. Χάρη στη μεταλλική τους επιφάνεια προσδίδουν πρόσθετη λάμψη και γυαλάδα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολυτελείς συσκευασίες καθώς επίσης και σε όλες τις γραφικές εφαρμογές όπως εταιρικές κάρτες, προσκλήσεις, έντυπα, ημερολόγια κ.α.
 
Bank Post: Κλασσική σειρά από λεπτά, ανοιχτόχρωμα χαρτιά με δυνατότητα υδατοσήματος κατά παραγγελία. Κατάλληλη για εταιρική γραφική ύλη αλλά και για γραφικές εφαρμογές. Χάρη στην απαλή επιφάνεια της συλλογής, τα αποτελέσματα της εκτύπωσης είναι εκπληκτικά. 
 
 
ARJOWIGGINS
Ο διάσημος οίκος Arjowiggins SAS δημιουργήθηκε το 1991 μετά τη συνένωση των εργοστασίων Arjomari Prioux και Wigging Teape Appleton. Παρ’όλα αυτά η αρχικές ρίζες της εταιρείας εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1469 με την τότε ονομασία του εργοστασίου Arches. Το όραμα της Arjowiggins στηρίζεται στην παραγωγή χαρτιών με εξαιρετική ποιότητα ώστε τα μηνύματα που μεταφέρουν να έχουν αξία. Η λαμπρή πορεία του οίκου βασίζεται στις καινοτόμες συλλογές χαρτιών που κατασκευάζει. Το 1573 λάνσαρε στην αγορά το πρώτο χαρτί με υδατογράφημα, το οποίο θεωρήθηκε απ’τη πρώτη στιγμή “χαρτί με ένδειξη ποιότητας”. To 1888 λάνσαρε την πασίγνωστη συλλογή Conqueror που χάρισε στον οίκο κύρος και φήμη. Εκτός από την συλλογή Conqueror η εταιρεία Arjowiggins κατασκευάζει την συλλογή Curious Collection αλλά και την περίφημη Οπαλίνα. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.arjowiggins.com
 
 
Χαρτιά που διαθέτουμε:
 
Conqueror: Ξεχωριστή συλλογή που σε κερδίζει με την πρώτη οπτική επαφή. Αποτελεί ιδανική επιλογή για σημαντικές εταιρικές επικοινωνίες. Μία μοντέρνα συλλογή που προσδίδει κύρος και αξιοπιστία χάρη στο υδατογράφημα με τη λέξη Conqueror πάνω στα χαρτιά για την εγγύηση της μάρκας. Χρησιμοποιείται σε όλες τις εφαρμογές προσφέρωντας τέλειο αποτέλεσμα. Η συλλογή είναι ικανή να μεταφέρει τον προσωπικό χαρακτήρα της εταιρείας σας και να ξεχωρίσει απο τα κοινότυπα χαρτιά.
 
Curious Collection: Ασυνήθιστη συλλογή υψηλής τεχνολογίας που εκφράζει ελκυστικότητα και δυναμισμό. Μέσα στη συλλογή Curious εντάσσονται και οι υποκατηγορίες Curious Metallics-αστραφτερά χαρτιά με ιριδίζων επιφένεια- και Curious Translucent-ημιδιάφανα χαρτιά σε υπέροχες αποχρώσεις. Η συλλογή Curious πιστοποιείται με το ενδεδειγμένο σύστημα περιβάλλοντος ISO 14001 και κατασκευάζονται από πολτό ECF(elemental chlorine free).
 
Οπαλίνα: Η περίφημη οπαλίνα που όλοι γνωρίζουμε! Η συλλογή είναι σχεδιασμένη με άριστη τεχνολογία και εκλεπτυσμένο design κατάλληλη για το περιβάλλον μίας εταιρείας. Μία μοντέρνα λύση που καλύπτει πολλές ανάγκες σε όλες τις εφαρμογές. Το μαύρο χρώμα της ενδείκνυται για χρήση σε μακέτες παρουσιάσεων.
 
 
IGGESUND
Η Iggesund Paperboard είναι μέλος του Holmen Group και κυρίαρχος κατασκευαστής ποιοτικών χαρτονιών στο χώρο της Ευρώπης. Τα χαρτόνια χρησιμοποιούνται κυρίως σε συσκευασίες και έχουν μεγάλη εφαρμογή στο γραφικό τομέα. Η εταιρεία έχει στην κατοχή της τα χαρτόνια Invercote και Incada, μάρκες που βρίσκονται σε ηγετική θέση στην αγορά. Η Iggesund Paperboard όταν διαπίστωσε την μελλοντική αξία που θα αποκτούσαν τα χαρτόνια ανέλαβε να κατακευάσει ποιοτικά χαρτόνια που θα κάλυπταν τις ανάγκες της αγοράς. Η Iggesund Paperboard και οι υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου Holmen Group λειτουργούν σύμφωνα με την προστασία του περιβάλλοντος και έχουν πιστοποίηση απο το περιβαλλοντολογικό πρόγραμμα ISO 14001. Το χαρτόνι που προμηθευόμαστε και σας προσφέρουμε στο site μας είναι το Invercote G.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.iggesund.com/
 
 
Χαρτιά που διαθέτουμε:
 
Invercote G: Λευκά χαρτόνια μεσαίας πυκνότητας με τριπλή επίχρηση και ματ φινίρισμα στην επιφάνεια εκτύπωσης. Είναι σχεδιασμένα για τις γραφικές τέχνες και τις συσκευασίες πολυτελείας προσδίδοντας εξαιρετική καλαισθησία και υψηλό πρεστίζ. Συνιστώνται για τη συσκευασία ειδών με ειδικό άρωμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συσκευασίες αρωμάτων, καλλυντικών, σοκολατών, φαρμάκων, κρασιών, αλλά και για χρήσεις όπως εξώφυλλα, καταλόγους, θήκες για cd, κάρτες και ό,τι άλλο βάλει ο νούς σας.
 
 
 
 
 Δωροεπιταγές